Današnja ponuda: Samo 2500 din pregled KARDIOLOGA + ultrazvuk srca + EKG + merenje pritiska, pulskna oksimetrija i spirometrija, Egzakta medika!

2500 din.

Cena Popust Ušteda
5400 din. 53.7% 2900 din.

Preostalo vreme

  • 3dana
  • 23sati
  • 57minuta

28 naručeno

Ponuda je otvorena!
Možeš da naručuješ

1 2 3

Kupon podrazumeva kompletan kardio pregled koji uključuje: pregled lekara specijaliste interne medicine – kardiologa sa EKG-om i merenjem krvnog pritiska, Ultrazvučni pregled srca, Pulsnu oksimetriju (merenje saturacije kiseonikom) i Spirometriju (merenje plućne funkcije).

Detalji ponude

- Ponuda obuhvata kompletan kardiološki pregled i to:
* Kompletan pregled lekara specijaliste interne medicine – kardiologa sa EKG-om i merenjem krvnog pritiska
* Ultrazvučni pregled srca
* Pulsna oksimetrija (merenje saturacije kiseonikom)
* Spirometrija (merenje plućne funkcije)
- Kupon važi za jednu osobu
- Možete kupiti više kupona za ovu ponudu - za sebe ili drugog

- Ukoliko plaćate platnom karticom kupon je dostupan odmah, ako plaćate uplatnicom / e-bankingom najkasnije u roku od 2 radna dana od uplate, povrda stiže na e-mail, kupon se preuzima na nalogu (Moj ZR nalog/Moj Zlatni kupon), a rok za uplatu je dok ponuda traje i najkasnije 3 radna dana od isteka ponude.

- Pregled je potrebno zakazati nekoliko dana unapred na telefone: 011/219-00-59, 065/261-55-44, 011/261-55-44
- Kupon možete iskoristiti do 30.03.2018. god.
- Radno vreme: ponedeljak-petak od 08-20h i subota 09-15h
- Zavod Egzakta Medika se nalazi na adresi: 22. oktobra 16, Zemun
- Kuponi se moraju iskoristiti u navedenom roku, nakon ovog roka smatraće se nevažećim.
- Ukoliko morate otkazati svoj termin, potrebno je otkazati 24h ranije, u suprotnom kupon će se smatrati iskorišćenim!Zavod Egzakta Medika
22. oktobra 16, Zemun
011/219-00-59, 065/261-55-44, 011/261-55-44

Šta je ultrazvuk srca i kako to izgleda?


Ultrazvuk srca (ehokardiografija) je dijagnostička metoda koja koristi ultrazvučni talas za vizuelizaciju srčanih struktura. Izvodi se posebnom sondom koja se prislanja i pokreće preko prednjeg zida grudnog koša, te se ova metoda stručno zove transtorakalni ultrazvuk srca. Metoda je neinvazivna, bezbolna, pre pregleda nije neophodna posebna priprema, nema štetnih dejstava i može se primenjivati u najranijoj životnoj dobi.
Ovom vrstom pregleda dobijaju se značajni podaci o morfologiji i funkciji srčanog mišića, srčanih zalistaka, dimenzijama srčanih šupljina i brzini protoka krvi.
Prilikom dolaska u našu polikliniku Egzakta Medika prijatno osoblje će Vas dočekati i pozdraviti. Osoblje će od Vas tražiti da im date određene lične podatke, kao i neki dokument poput lične karte radi potvrde Vašeg identiteta. Osoblje može od Vas takođe tražiti i podatke o tome koji je razlog Vašeg pregleda.

Zatim će Vas ispratiti do ordinacije za ultrazvučne preglede. Ordinacija će biti osvetljena, a u njoj će se nalaziti krevet za pregled pacijenata kao i ultrazvučni aparat. Lekar koji vrši ultrazvučni pregled srca će Vam pre samog pregleda postaviti nekoliko pitanja o razlozima zbog kojih radite ovaj test, da li ste ga nekada ranije radili i slično. Pored ovoga ukoliko imate neku prethodnu medicinsku dokumetaciju doktor će je pregledati. Nakon toga obično će Vam doktor dati kratko objašnjenje o izvođenju procedure.

Zamoliće Vas zatim da skinete odeću do struka. Ukoliko Vam je potrebna pomoć, pomoći će Vam da se popnete na krevet za pregled i zamoliće Vas da legnete na levi bok, stavite levu ruku pod glavu, a desna ruka bi trebala da Vam bude opružena niz telo.
Tada će se ugasiti svetlo kako bi lekar koji izvodi ultrazvuk srca mogao bolje da vidi monitor ultrazvučnog aparata.
Doktor će staviti ultrazvučni gel na sondu (transdjuser). Sonda emituje i prima bezazlene ultrazvučne talase. Gel omogućava da ultrazvučni talasi prođu kroz zid grudnog koša te na taj način omogućava da se ''vidi'' Vaše srce. Nakon toga doktor će početi da prikuplja ultrazvučne slike i zvučne zapise tako što preciznom i utrvđenom metodologijom pomera sondu po grudnom košu. Lekar vidi ove slike na monitoru ultrazvučnog aparata i pravi snimke srca iz različitih pozicija. Tokom snimanja možda će od Vas tražiti da promenite poziciju ili da zadržite dah. Ove promene položaja i disanja omogućavaju lekaru da zabeleži slike najboljeg kvaliteta. Lekar će u određenim trenucima morati da izvrši umeren pritisak sondom na kožu kako bi poboljšao prenošenje ultrazvučnih talasa. Ukoliko ovo postane isuviše neprijatno slobodno možete skrenuti pažnju doktoru na to.

Trebalo bi da se trudite da ostanete mirni i tihi tokom trajanja pregleda. Sam pregled traje oko 20 minuta do pola sata. Često se dešava da lekar prokomentariše ili diskutuje o nalazu sa drugim lekarima dok ste Vi još uvek u istoj prostoriji. Ovo ne treba da Vas zabrinjava, zato što je snimanje srca vrlo tehnički zahtevno pa se oni koji se bave ovom metodom vrlo često oslanjaju i na savete drugih kompetentnih stručnjaka.

Egzakta medika zavod

POGLEDAJ SVE PONUDE OVOG PARTNERA

Ulica 22.oktobra 16, Zemun

011/219-00-59
065/261-55-44
011/261-55-44