Današnja ponuda: Samo 3130 din Analizu reproduktivnih hormona kod žena: FSH, LH, prolaktin, progesteron, testoseron

3130 din.

Cena Popust Ušteda
3920 din. 20.15% 790 din.

Preostalo vreme

  • 8sati
  • 39minuta
  • 20sekundi

5 naručeno

Ponuda je otvorena!
Možeš da naručuješ

1 2 3

Hormoni su produkti sekrecije endrokrinih žlezda organizma. Mogu se podeliti na hormone koji imaju regulatornu funkciju (metabolizam soli, vode, ugljenih hidrata, lipida i proteina), na hormone koji imaju ulogu u kontroli rasta i razvoja organizma, na hormone koji imaju integrativno svojstvo, što znači da više hormona deluje na regulisanje jedne funkcije ili jednog organa.

Detalji ponude

- Ponuda uključuje analizu reproduktivnih hormona kod žena: FSH, LH, prolaktin, progesteron, testoseron
Jedna osoba može da kupi više kupona
- Jedan kupon važi za jednu osobu
- Pregled zakazivati nakon dobijanja kupona!
- Zakazivanje nekoliko dana unapred na telefone: 011/3088304; 0641112780
- Lokacija poliklinike: Bul.Kralja Aleksandra 193/A

- Ukoliko plaćate platnom karticom kupon je dostupan odmah, ako plaćate uplatnicom / e-bankingom najkasnije u roku od 2 radna dana od uplate, povrda stiže na e-mail, kupon se preuzima na nalogu (Moj ZR nalog/Moj Zlatni kupon), a rok za uplatu je dok ponuda traje i najkasnije 3 radna dana od isteka ponude.

- Ukoliko ste zakazali ali ne možete da stignete, ne zaboravite da blagovremeno otkažete, u suprotnom vaš kupon će se tretirati kao da je iskorišćen!
- Kupone možete iskoristiti do 20.03.2018 - Kupon se mora iskoristiti u navedenom roku, nakon ovog roka kuponi će se smatrati iskorićenim!
    
 

Poliklinika LaboMedica
Bul.Kralja Aleksandra 193/A
011/3088304; 0641112780
http://www.labomedica.net/
Funkcija hormona u organizmu

Stimulaciju ili inhibiciju rasta,
Početak ili sprečavanje apoptoza (programiranog odumiranja ćelije)
Aktiviranja ili inhibicije imunog sistema
Regulisanja metabolizma
Pripreme za novu životnu fazu (na primer pubertet, briga za potomstvo, menopauza)
Kontrolisanje reproduktivnog ciklusa.
U dosta slučajeva, jedan hormon može regulisati proizvodnju i oslobađanje drugih hormona.
FSH – folikulostimulirajuci hormon

Luteinizirajuci Hormon – izlučivanje ova dva hormona je pod direktnom kontrolom hipotalamusa
Prolactin se sintetiše u laktotropnim ćelijama hipofize ali takođe i izvan hipofize, pa stoga može delovati endokrino. Nedostatak prolaktina onemogućava razvoj mlečnog tkiva, do steriliteta i postoji nedostatak materinskog ponašanja. Povećanje koncentracije prolaktina dovodi do hipogonadizma, tako što sprečava delovanje FSH, i na LH nivou gonada.
Progesteron– hormon koji se normalno stvara u jajnicima i placenti.
Testosteron – je anorogenihormon čija se sinteza kod muškaraca odvija u Leydigovim stranicama testisa pod kontrolom LH, a kod žena se znatno manja količina sintetiše u granuloza stranicama folikla, kod oba pola, u kori nadbubrežnih žlezda. U krvi se nalazi oko 2% slobodnog testosterona, a preostali deo vezan je na belančevine albumin i globulin (SHBG).

Kod žena služi u dijagnostici razloga neplodnosti, sindroma policističnih jajnika, Klinefelterov sindrom te kod sumnje na tumore jajnika tako i nedovoljnu funkciju jajnika.
Kod muškaraca se testosteron određuje kod sumnje na smanjenu proizvodnju testosterona, npr hipogonadizam, terapija estrogenima, hormonske aberacije kod ciroze jetre.
 
 
U Poliklinici LaboMedica sve medicinske usluge možete obaviti u prijatnom ambijentu gde će Vas dočekati stručno i ljubazno medicinsko osoblje potpuno posvećeno vama, brzo i efikasno ćemo organizovati sve potrebne preglede, štedeći vaše vreme i novac.
Izdvajamo da rezultate laboratorijskih analiza možete podići istog dana ili ih sačekati u prijatnom ambijentu čekaonice.

LaboMedica poliklinika

POGLEDAJ SVE PONUDE OVOG PARTNERA

Bulevar Kralja Aleksandra 193/A,

011/3088304, 0641112780