Današnja ponuda: Samo 1000 din za briseve za muškarce (spremogram i spermokultura) u poliklinici LaboMedica na Zvezdari!

1000 din.

Cena Popust Ušteda
2600 din. 61.54% 1600 din.

Preostalo vreme

  • 3dana
  • 23sati
  • 40minuta

16 naručeno

Ponuda je otvorena!
Možeš da naručuješ

1 2 3

Spermogram je tzv. nativni pregled sperme. Ovim pregledom se dobijaju podaci o ukupnom broju spermatozoida, procentu progresivno pokretnih, ne-progresivno pokretnih, slabo pokretnih i nepokretnih spermatozoida. Osim toga, ovim pregledom se određuju i parametri kao što je zapremina, viskoznost, brzina likvefakcije, pH, boja ejakulata, kao i podaci vezani za aglutinaciju i agregaciju spermatozoida.

Detalji ponude

- Ponuda uključuje briseve za muškarce (spremogram i spermokultura).
Jedna osoba može da kupi više kupona
- Jedan kupon važi za jednu osobu
- Pregled zakazivati nakon dobijanja kupona!
- Zakazivanje nekoliko dana unapred na telefone: 011/3088304; 0641112780
- Lokacija poliklinike: Bul.Kralja Aleksandra 193/A

- Ukoliko plaćate platnom karticom kupon je dostupan odmah, ako plaćate uplatnicom / e-bankingom najkasnije u roku od 2 radna dana od uplate, povrda stiže na e-mail, kupon se preuzima na nalogu (Moj ZR nalog/Moj Zlatni kupon), a rok za uplatu je dok ponuda traje i najkasnije 3 radna dana od isteka ponude.

- Ukoliko ste zakazali ali ne možete da stignete, ne zaboravite da blagovremeno otkažete, u suprotnom vaš kupon će se tretirati kao da je iskorišćen!
- Kupone možete iskoristiti do 20.03.2018.
- Kupon se mora iskoristiti u navedenom roku, nakon ovog roka kuponi će se smatrati iskorićenim!

    
 

Poliklinika LaboMedica
Bul.Kralja Aleksandra 193/A
011/3088304; 0641112780
http://www.labomedica.net/

Spermogram je tzv. nativni pregled sperme. Ovim pregledom se dobijaju podaci o ukupnom broju spermatozoida, procentu progresivno pokretnih, ne-progresivno pokretnih, slabo pokretnih i nepokretnih spermatozoida. Osim toga, ovim pregledom se određuju i parametri kao što je zapremina, viskoznost, brzina likvefakcije, pH, boja ejakulata, kao i podaci vezani za aglutinaciju i agregaciju spermatozoida.

Priprema pacijenta za spermogram
Za realne vrednosti spermograma važno je da se pacijenti pridržavaju odredjenih uputstva.
Apstinencija pre davanja sperme na analizu mora da iznosi između 2 do 5 dana, uzorak se može ostaviti u laboratoriji ili se može doneti od kuce, pacijenti koji donose uzorak od kuće moraju koristiti sterilne bočice predviđene za ovu vrstu uzorka, uzorak za spermogram se ne sme izlagati promenama temperature i mora se doneti na ispitivanje u roku od 30 min. Na parametre spermograma mogu uticati neki lekovi, zato je bitno da pacijent nije uzimao lekove i nije bio bolestan nekiliko nedelja pre spermograma.

Kvalitativne osobine spermatozoida:
- Izgled
Normalan uzorak ejakulata moze da bude bele ili sivkasto bele boje. Promene u boji mogu ukazivati na neki zdravstveni problem. Kada je koncentracija spermatozoida niska semena tecnost može biti prozirna, a ako je sveto smeđe boje može ukazivati na prisustvo eritrocita.
- Likvefakcija
Likvefakacija je pojava kod koje se plazma iz semena prvobitno zgrušava, a zatim se pretvara u tečnost u prisustvu enzima u ejakulatu koji potiču iz prostate. Likvefakcija obično nastupa nakon 10-30 min izloženosti sobnoj temperaturi, ako do likvefakcije ne dolazi ni nakon jednog sata, ili je ona produžena, smanjena je plodnost jer spermatozoidi ostaju u ugrusku i to može biti znak disfunkcije prostate.
- Viskozitet
Viskozitet se odnosi na gustoću, odnosno lepljivost i procenjuje se na potpuno likvificiranom uzorku. Kod normalnog uzorka opaža se viseća nit dužine oko 1,5 cm najduže 20 sekundi. Povećana gustoća i hiperviskozitet smanjuju plodnost smanjivanjem pokretljivosti spermatozoida. Može biti povezana s disfunkcijom prostate zbog neke prikrivene hronične upale.
- Volumen
Volumen je zapremina ejakulata i iznosi od 2-6 ml, do promene vrednosti moze doci ukoliko postoji prosirenje vena testisa (varikocele) ili u slucaju apstinencije duže od 7 dana.
- PH
PH ejakulata je blago alkalan vrednosti se krecu od 7,2-8,0. Promene ph vrednosti nisu posebno znacajne na plodnost muskaraca.

Spermokultura
Kod zdravih osoba mokraćni sistem je sterilan i ne sadrži mikroorganizme. Kod infekcija mokraćnog sistema, mikroorganizmi izazivaju upalu i mogu se detektovati u spermin pomoću laboratorijske analize po nazivu spermokultura.

Uzimanje uzorka sperme
Uzimanje uzorka sperme se radi u laboratoriji, putem ejakulacije u sterilnu posudicu, ili kod kuće ukoliko ste u mogućnosti da dostavite uzorak u roku od 30 minuta (uzorak je potrebno držati na konstantnoj temperaturi od 36-37 stepeni i obično se drži ispod pazduha).
2 do 5 dana pre uzimanja uzorka je potrebna apstinencija, kao i da ne konzumirate cigarete, alkohol i kafu, čaj od kantariona, kao i lekove koji smanjuju broj spermatozoida.
 
 
U Poliklinici LaboMedica sve medicinske usluge možete obaviti u prijatnom ambijentu gde će Vas dočekati stručno i ljubazno medicinsko osoblje potpuno posvećeno vama, brzo i efikasno ćemo organizovati sve potrebne preglede, štedeći vaše vreme i novac.
Izdvajamo da rezultate laboratorijskih analiza možete podići istog dana ili ih sačekati u prijatnom ambijentu čekaonice.

LaboMedica poliklinika

POGLEDAJ SVE PONUDE OVOG PARTNERA

Bulevar Kralja Aleksandra 193/A,

011/3088304, 0641112780